Hovězí pečeně po rýnsku

Špalíček hovězího masa naložený v octové marinádě podáváme se zeleninou, omáčkou a bramborem. Recept je náročnější na čas.


3.0641x
150 min

Ingredience

25 mlocet
1 lžičkamajoránka
1 kscibule
100 mlsmetana
1 lžičkahořčice
75 grozinky
50 gmandle
4 kshřebíček
10 ksjalovec
2 ksbobkový list
250 mlčervené víno
3 lžícehladká mouka
10 kuličekcelý pepř
1 svazekpolévková zelenina
1 kghovězí maso zadní

podle chuti

sůl
mletý pepř

podle potřeby

máslo

Postup přípravy

Polévkovou zeleninu dobře očistíme a nakrájíme na kousíčky. V hrnci svaříme ¾ litru vody s octem, solí, celým kořením a zeleninou. Do vychladlého láku přidáme červené víno. Vložíme masový špalíček a necháme v ledničce asi 2 dny odležet.

Maso potom vyjmeme a zprudka ho osmažíme na tuku, přidáme zeleninu, zalijeme asi polovinou marinády a pečeme doměkka. Výpek dochutíme vínem, mandlemi, rozinkami a zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně a krátce povaříme.

Hovězí pečeni po rýnsku nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, doplníme zeleninou a chutnou omáčkou. Podáváme s libovolnou přílohou, nejlépe s různě upravenými brambory.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí pečeně po rýnsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.