Maso má typickou vůni a chuť, je šťavnaté a přiměřeně měkké, přelité načervenalou omáčkou s vložkou hub a zeleniny.
Hodnocení
4.0
/ 5 (8x)
Doba přípravy
120 min
Ingredience
Ostatní
Slanina50 g
Paprika200 g
Tuk150 g
Cibule200 g
Voda900 ml
Rajče100 g
Rajčatový protlak50 g
Červené víno50 ml
Hladká mouka 70 g
Čerstvé žampiony200 g
Maso hovězí zadní1 kg
Podle chuti
Česnek
Sůl
Mletý černý pepř
Worcestrová omáčka
Postup přípravy
Opláchnutý díl masa protkneme slaninou, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na 2/3 tuku.
Na tomto základě opečeme upravené maso, zalijeme trochou vlažné vody, přidáme utřený česnek, rajčatový protlak a maso dusíme pod poklicí doměkka. Během dušení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme vodou.
Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji moukou, zasmahneme, zalijeme vodou, rozšleháme a za občasného promíchání vaříme nejméně 20 minut.
Nakonec omáčku přecedíme.
Na zbývajícím tuku podusíme očištěné žampiony, paprikové lusky a rajčata, vše nakrájíme na širší nudle nebo plátky a směs přidáme do omáčky.
Nakonec omáčku dochutíme worchestrem a červeným vínem, podle potřeby ji přisolíme a znovu krátce povaříme.
Jako přílohu k hovězí pečeni po orientálsku můžeme použít podle chuti různě upravené brambory, rýži, těstoviny, ale i knedlík.