Hovězí pečeně na žampionech

Jednoduché a chutné spojení hovězího masa a žampionů.


4.515x
90 min
1×

Postup přípravy

Hovězí maso prošpikujeme anglickou slaninou, osolíme i opepříme. Na rozpáleném oleji maso ze všech stran opečeme a pak ho vyjmeme.

Do výpeku dáme nadrobno nasekanou cibuli i zbytek na kostičky nakrájené anglické slaniny a opečeme dozlatova. Zalijeme vývarem a necháme provařit. Do vařícího základu vrátíme maso, přisypeme kmín a v rozehřáté troubě dusíme doměkka. Podle potřeby, aby se maso nepřipalovalo, přiléváme vývar.

Měkké maso vyjmeme a udržujeme teplé. Základ omáčky vydusíme na tuk, zaprášíme ho moukou a osmahneme ji. Zalijeme vývarem a na mírném plameni omáčku necháme provařit. Podle chuti ji přisolíme a můžeme ji přecedit. Na másle osmahneme na plátky nakrájené žampiony a přidáme je do omáčky. Omáčku necháme prohřát.

Maso nakrájíme na plátky a na talíři přelijeme omáčkou. Vhodnou přílohou k hovězí pečeni na žampionech je houskový knedlík, ale postačí i krajíček čerstvého chleba.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí pečeně na žampionech

Zpět na recept