Hovězí na zelenině a houbách

Při přípravě hovězího masa je ideální použít tlakový hrnec, neboť se celá příprava urychlí. Čas uvedený v receptu je tedy počítán na rychlejší způsob.


3.54x
75 min

Postup přípravy

Houby si předem namočíme. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Slaninu pokrájíme na nudličky.

V tlakovém hrnci rozpustíme slaninu, na které osmahneme cibuli, přidáme máslo a na tomto základu ze všech stran opečeme očištěné hovězí maso. Pak vše osolíme, přidáme zeleninu, scezené houby, koření, zalijeme vodou, tlakový hrnec uzavřeme a vaříme přibližně 55 až 60 minut.

Měkké hovězí maso vyndáme, šťávu se zeleninou i houbami rozmixujeme a procedíme přes jemné síto. Do omáčky vmícháme bylinkové máslo, smetanu, podle potřeby dosolíme, prohřejeme a podáváme s plátky hovězího masa.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí na zelenině a houbách

Zpět na recept