Hovězí měšec

Recept na dušené hovězí maso plněné slaninou, šunkou a žampióny.


4.07x
90 min

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme náplň, kterou budeme plnit hovězí maso. Anglickou slaninu i šunku nakrájíme na nudličky. Cibuli očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Poté na pánvi rozškvaříme slaninu, po několika minutách přidáme nakrájenou cibuli a šunku. Nakonec směs podle chuti okořeníme solí a pepřem. Plátky hovězího masa omyjeme, důkladně naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý plátek masa dáme připravenou náplň a maso uzavřeme do tvaru měšce. Svážeme nití a prudce osmažíme ze všech stran na rozehřátém oleji. Poté k masu přidáme najemno nasekanou cibuli, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Až je maso měkké, tak jej vyjmeme a odložíme do tepla. Šťávu vydusíme na tuk, přidáme nakrájené, očištěné žampióny a krátce osmažíme. Poté zaprášíme hladkou moukou, zalijeme trochou vody a dusíme doměkka. Do takto připravené šťávy vložíme zpět dušené měšce a vše prohřejeme. Podáváme s bramborovou kaší nebo dušenou rýží.
user-icon

autor lucik

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hovězí měšec

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena