Chřest očistíme, omyjeme a povaříme v osolené vodě asi 20 minut, dokud nezměkne. Když je chřest uvařený, vyjmeme ho z vody a nakrájíme na menší kousky.
Na másle nebo oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, až zesklovatí. Pak přidáme chřest a orestujeme. Přidáme rýži a podlijeme vývarem. Za občasného podlévání dusíme, dokud rýže nezměkne. Přidáme kousek másla na zahuštění a trochu tomatové omáčky jen pro zbarvení. Osolíme, opepříme. Přidáme nakrájený parmezán a zamícháme. Znovu zamícháme a nakonec ozdobíme parmezánem.
Hovězí medailonky z mladého býčka posypeme čerstvým rozmarýnem, přidáme sůl a pepř a zakápneme olivovým olejem. Medailonky orestujeme na pánvi na olivovém oleji zhruba 2 minuty tak, aby střed masa zůstal růžový, úprava medium.
Na talíře rozdělíme rizoto a přidáme medailonky. Hovězí medailonky z mladého býčka pečené na čerstvém rozmarýnu, servírované s chřestovým risottem ihned podáváme.