Hovězí maso se žampiony

Marinované hovězí nudličky s omáčkou z marinády a žampionů.


2.8125x
75 min

Ingredience

1 stroužekčesnek
olej
sůl
1 lžícesolamyl
1 kscibule
čerstvý zázvor
3 lžícesójová omáčka
1 lžícesezamové semínko
100 gžampion
mletý černý pepř
3 lžícerýžový ocet
250 ghovězí maso (hřbet)
1 lžícemarsala

Postup přípravy

Hovězí maso nakrájíme na tenké dlouhé nudličky a dáme do mísy. Marsalu, sójovou omáčku, ocet a solamyl smícháme v misce. Vzniklou omáčkou maso zalijeme a necháme je asi 30 minut marinovat.

Zázvor, česnek a cibuli oloupeme. Zázvor nasekáme nadrobno a cibuli s česnekem nakrájíme na proužky. Žampiony očistíme, otřeme vlhkou utěrkou a nakrájíme na čtvrtiny.

Na teflonové pánvi rozejřejeme olej. Maso vytáhneme z marinády a za stálého míchání je osmažíme. Marinádu necháme. Dáme ji na další pánev, přidáme cibuli, česnek a žampiony a necháme vše asi 3 minuty smažit. Směs osolíme a opepříme. V malé pánvi si zvlášť opražíme sezam.

Maso rozložíme na talíře, přelijeme omáčkou a posypeme sezamem. Podáváme s rýží.

user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hovězí maso se žampiony

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena