Marinované hovězí nudličky s omáčkou z marinády a žampionů.
1 stroužek | česnek |
olej | |
sůl | |
1 lžíce | solamyl |
1 ks | cibule |
čerstvý zázvor | |
3 lžíce | sójová omáčka |
1 lžíce | sezamová semínka |
100 g | žampiony |
mletý černý pepř | |
3 lžíce | rýžový ocet |
250 g | hovězí maso (hřbet) |
1 lžíce | marsala |
Hovězí maso nakrájíme na tenké dlouhé nudličky a dáme do mísy. Marsalu, sójovou omáčku, ocet a solamyl smícháme v misce. Vzniklou omáčkou maso zalijeme a necháme je asi 30 minut marinovat.
Zázvor, česnek a cibuli oloupeme. Zázvor nasekáme nadrobno a cibuli s česnekem nakrájíme na proužky. Žampiony očistíme, otřeme vlhkou utěrkou a nakrájíme na čtvrtiny.
Na teflonové pánvi rozejřejeme olej. Maso vytáhneme z marinády a za stálého míchání je osmažíme. Marinádu necháme. Dáme ji na další pánev, přidáme cibuli, česnek a žampiony a necháme vše asi 3 minuty smažit. Směs osolíme a opepříme. V malé pánvi si zvlášť opražíme sezam.
Maso rozložíme na talíře, přelijeme omáčkou a posypeme sezamem. Podáváme s rýží.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena