Hovězí maso se žampiony

Marinované hovězí nudličky s omáčkou z marinády a žampionů.


2.8125x
75 min

Postup přípravy

Hovězí maso nakrájíme na tenké dlouhé nudličky a dáme do mísy. Marsalu, sójovou omáčku, ocet a solamyl smícháme v misce. Vzniklou omáčkou maso zalijeme a necháme je asi 30 minut marinovat.



Zázvor, česnek a cibuli oloupeme. Zázvor nasekáme nadrobno a cibuli s česnekem nakrájíme na proužky. Žampiony očistíme, otřeme vlhkou utěrkou a nakrájíme na čtvrtiny.



Na teflonové pánvi rozejřejeme olej. Maso vytáhneme z marinády a za stálého míchání je osmažíme. Marinádu necháme. Dáme ji na další pánev, přidáme cibuli, česnek a žampiony a necháme vše asi 3 minuty smažit. Směs osolíme a opepříme. V malé pánvi si zvlášť opražíme sezam.



Maso rozložíme na talíře, přelijeme omáčkou a posypeme sezamem. Podáváme s rýží.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí maso se žampiony

Zpět na recept