1 stroužek | česnek | |
olej | ||
sůl | ||
1 lžíce | solamyl | |
1 ks | cibule | |
čerstvý zázvor | ||
3 lžíce | sójová omáčka | |
1 lžíce | sezamová semínka | |
100 g | žampiony | |
mletý černý pepř | ||
3 lžíce | rýžový ocet | |
250 g | hovězí maso (hřbet) | |
1 lžíce | marsala |
Hovězí maso nakrájíme na tenké dlouhé nudličky a dáme do mísy. Marsalu, sójovou omáčku, ocet a solamyl smícháme v misce. Vzniklou omáčkou maso zalijeme a necháme je asi 30 minut marinovat.
Zázvor, česnek a cibuli oloupeme. Zázvor nasekáme nadrobno a cibuli s česnekem nakrájíme na proužky. Žampiony očistíme, otřeme vlhkou utěrkou a nakrájíme na čtvrtiny.
Na teflonové pánvi rozejřejeme olej. Maso vytáhneme z marinády a za stálého míchání je osmažíme. Marinádu necháme. Dáme ji na další pánev, přidáme cibuli, česnek a žampiony a necháme vše asi 3 minuty smažit. Směs osolíme a opepříme. V malé pánvi si zvlášť opražíme sezam.
Maso rozložíme na talíře, přelijeme omáčkou a posypeme sezamem. Podáváme s rýží.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena