Hovězí maso po vídeňsku

Recept na vídeňský způsob z hovězí květákové špičky.


3.02x
150 min

Ingredience

sůl
1 kscibule
0.5 ksceler
2 ksmrkev
2 kshřebíček
1 lžícejíška
1 ksbobkový list
1 kskedluben
0.5 lžičkycelý pepř
2 ksmenší pórek
1 kskořenová petržel
1 kghovězí květová špička

podle potřeby

voda

Postup přípravy

Omyté maso vcelku vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a přidáme neoloupanou překrojenou cibuli, do níž jsme napíchali celý pepř, hřebíčky a bobkový list. Vaříme mírným varem asi 2 hodiny. Před koncem varu přidáme očištěnou zeleninu vcelku a vaříme ještě asi 20 minut. Můžeme ještě přidat kedlubnu. Vývar slijeme a cibuli s kořením odstraníme. Měkké maso nakrájíme na silnější plátky, zeleninu na špalíčky. Na talířích jednotlivé porce hovězího masa po vídeňsku přelijeme vývarem a podáváme s opékanými brambory. Vývar můžeme také zahustit 1 lžící jíšky a pokrm podávat s rýží nebo těstovinami.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hovězí maso po vídeňsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena