Hovězí maso po holandsku

Výborná variace na téma hovězí maso. Zajímavý recept.


3.911x
150 min
1×

Ingredience

špetkasůl
3 lžíceocet
1 kscibule
3 kshřebíček
2 lžičkymed
1 kostkamasox
2-3 ksbobkový list
2 lžícehladká mouka
500 gzadní hovězí
3 kscelý černý pepř

podle potřeby

tuk na smažení

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kousky. Na rozpáleném tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a nakrájené maso na ní osmažíme do hněda. Přidáme bobkový list, hřebíček, pepř, sůl, ocet, masox a vše promícháme. Plamen nebo varnou desku stáhneme, hrnec přikryjeme pokličkou a maso dusíme ve vlastní šťávě. Za občasného míchání a podlévání dusíme maso přibližně 2 hodiny doměkka. Maso se při zkoušce vidličkou musí skoro rozpadat. Před posledním podlitím maso posypeme moukou, dobře promícháme a pak podlijeme podle potřeby, jak má být omáčka hustá. Vše dobře promícháme, dovedeme k varu, podle chuti přidáme med, popřípadě dosolíme a povaříme ještě asi 5 minut. Bobkový list, hřebíček a kuličky pepře můžeme před podáváním odstranit. Hovězí maso po holandsku podáváme s vařeným bramborem a červeným sladkokyselým zelím.
user-icon

autor Eva

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hovězí maso po holandsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Holandská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena