Hovězí maso na sardeli

Hovězí maso podušené na sardeli, kaparech a zjemněné smetanou. Podáváme s houskovým knedlíkem.


4.658x
90 min
3×

Ingredience

2 lžícemáslo
30 gcibule
3 lžícekapary
4 lžícehladká mouka
100 mlsmetana ke šlehání
1 lžícesardelová pasta
0.5 lhovězí vývar
500 gzadní hovězí maso

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Hovězí maso omyjeme a osušíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kapary necháme okapat a nasekáme.

Maso orestujeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Vyjmeme, potřeme sardelovou pastou, opepříme a vrátíme na olej. Potom přidáme sekané kapary, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na porce.

Z másla, cibule a mouky připravíme světlou jíšku, kterou podlijeme vývarem a vydušenou šťávou z masa. Povaříme 20 minut.

Omáčku zjemníme smetanou, vložíme naporcované hovězí maso a prohřejeme.

Dušené hovězí maso na sardeli podáváme s houskovým knedlíkem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí maso na sardeli

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.