Hovězí maso nakrájíme na kostky 1 x 1,5 cm, vepřové maso na drobné kostičky, kůži na čtverečky, mrkev, cibuli a spařené a oloupané rajče na plátky. Svazeček bylinek: tymián, bobkový list, petrželka, malý kousek pomerančové kůry svážeme bílou nití.
Do kastrolu vložíme část vepřové kůže, polovinu vepřového masa, olej a zeleninu, na ně rozložíme hovězí maso. Vše ochutíme solí, pepřem, na ně položíme zbylé vepřové maso a kůži, utřený česnek a doprostřed svazeček bylinek. Takto připravené maso na mírném ohni dusíme. Po 10 minutách přilijeme víno a pečeme pod pokličkou v mírně vyhřáté troubě doměkka.
Před podáváním vyjmeme svazeček bylinek, ze šťávy slijeme část tuku. Maso můžeme posypat směsí jemně nakrájeného česneku, petrželky, kaparů a sardelky.
Hovězí maso dušené na víně podáváme teplé.