Hovězí maso dušené na víně

Velmi chutný pokrm, kterým nepohrdne žádný labužník a milovník dobrého masa.


2.91515x
150 min
1×

Ingredience

1 stroužekčesnek
1 lžíceolej
sůl
1 kscibule
1 ksrajče
1 ksmrkev
6 clčervené víno
500 ghovězí zadní
80 gvepřové maso
mletý černý pepř

Postup přípravy

Hovězí maso nakrájíme na kostky 1 x 1,5 cm, vepřové maso na drobné kostičky, kůži na čtverečky, mrkev, cibuli a spařené a oloupané rajče na plátky. Svazeček bylinek: tymián, bobkový list, petrželka, malý kousek pomerančové kůry svážeme bílou nití.

Do kastrolu vložíme část vepřové kůže, polovinu vepřového masa, olej a zeleninu, na ně rozložíme hovězí maso. Vše ochutíme solí, pepřem, na ně položíme zbylé vepřové maso a kůži, utřený česnek a doprostřed svazeček bylinek. Takto připravené maso na mírném ohni dusíme. Po 10 minutách přilijeme víno a pečeme pod pokličkou v mírně vyhřáté troubě doměkka.

Před podáváním vyjmeme svazeček bylinek, ze šťávy slijeme část tuku. Maso můžeme posypat směsí jemně nakrájeného česneku, petrželky, kaparů a sardelky.

Hovězí maso dušené na víně podáváme teplé.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí maso dušené na víně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena