Hovězí maso dušené na víně

Velmi chutný pokrm, kterým nepohrdne žádný labužník a milovník dobrého masa.


2.91515x
150 min
1×

Postup přípravy

Hovězí maso nakrájíme na kostky 1 x 1,5 cm, vepřové maso na drobné kostičky, kůži na čtverečky, mrkev, cibuli a spařené a oloupané rajče na plátky. Svazeček bylinek: tymián, bobkový list, petrželka, malý kousek pomerančové kůry svážeme bílou nití.

Do kastrolu vložíme část vepřové kůže, polovinu vepřového masa, olej a zeleninu, na ně rozložíme hovězí maso. Vše ochutíme solí, pepřem, na ně položíme zbylé vepřové maso a kůži, utřený česnek a doprostřed svazeček bylinek. Takto připravené maso na mírném ohni dusíme. Po 10 minutách přilijeme víno a pečeme pod pokličkou v mírně vyhřáté troubě doměkka.

Před podáváním vyjmeme svazeček bylinek, ze šťávy slijeme část tuku. Maso můžeme posypat směsí jemně nakrájeného česneku, petrželky, kaparů a sardelky.

Hovězí maso dušené na víně podáváme teplé.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí maso dušené na víně

Zpět na recept