Hovězí maso ala cibulář

Recept na hovězí maso s pořádnou dávkou cibule.


4.822x
120 min
3×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
2 lžičkysůl
2 dkgmáslo
1 lžičkamajoránka
30 dkgcibule
1 lžičkakmín
2 lžíceplnotučná hořčice
3 dkghladká mouka
1 lžičkakari koření
2 lžícemletá sladká paprika
60 dkghovězí přední maso

podle chuti

sůl
pikantní kečup
mletý černý pepř
worchesterová omáčka

podle potřeby

voda

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme ho. Připravíme si veškeré ostatní suroviny. Na rozpáleném oleji osmažíme nakrájenou cibulku dorůžova, přidáme ochucené maso, necháme zatáhnout a zaprášíme sladkou červenou paprikou. Podlijeme vodou, přidáme česnek, majoránku, kari, kmín a podusíme. Když je maso téměř měkké, přidáme pikantní kečup, hořčici a worchestrovou omáčku. Jakmile maso úplně změkne, vyjmeme ho. Omáčku dusíme a zaprášíme moukou, potom zalijeme znovu vodou na správnou omáčkovou hustotu. Do provařené omáčky vrátíme maso a dochutíme podle potřeby. Omáčku necedíme! Jako přílohu k hovězímu masu ala cibulář podáváme houskový knedlík nebo rýži.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hovězí maso ala cibulář

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena