Hovězí maso al Barolo

Libové hovězí maso na červeném víně, recept z Piemonte.


4.610x

Ingredience

40 gmáslo
1 špetkaskořice
1 kscibule
2 ksceler
1 větvičkarozmarýn
2 ksmrkev
2 ksbobkový list
4 kuličkycelý pepř
3 ksdrcený hřebíček
1 kglibové hovězí maso
1 láhevčervené barolo

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Nejprve si připravíme marinádu. Umytou, oloupanou zeleninu nakrájíme na kostičky. Přidáme koření, víno a vložíme maso. Zabalíme kuchyňskou folií a necháme marinovat 12 hodin na chladném místě. Pak maso osušíme a na másle s česnekem zprudka restujeme asi 5 minut z každé strany. Maso by mělo mít opečenou kůrku, pozor ne spálenou. Vyjmeme zeleninu z marinády a dáme ji k masu. Na pomalém ohni vaříme 15 minut, poté osolíme a přidáme zbytek vínové marinády. Vaříme přikryté zhruba 2 hodinky na pomalém ohni. Jakmile je maso měkké, vyjmeme ho a dáme stranou, ale udržujeme teplé. Zeleninovou směs s vínem rozmixujeme, vznikne hustší omáčka. Hovězí maso al Barolo naporcujeme, dáme na talíře a přelijeme zeleninovou omáčkou. K masu se hodí bramborová kaše nebo polenta.
user-icon

autor null

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hovězí maso al Barolo

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena