Hovězí kýta na pivě

Pokrm, kterému se u nás doma říká "chlapská večeře", ale chutná všem. Zapečené hovězí na pivě a spoustě cibule.


3.395x
75 min
3×

Postup přípravy

Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky a maso na tenké nudličky. Maso nakrájíme na plátky.

Na pánvi vyškvaříme slaninu, přidáme maso, orestujeme, opepříme, osolíme, podlijeme vodou a dusíme skoro doměkka.

Do zapékací mísy dáme olej a střídavě skládáme vrstvy masa, posypeme tymiánem, potřeme hořčicí, rozprostřeme plátky cibule. Poslední vrstvou je vždy cibule.

Zalijeme pivem, dáme do trouby na 180°C a pečeme, dokud cibule nezměkne.

Podáváme s chlebem, nebo rýží.
user-icon

autor Konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí kýta na pivě

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká