Hovězí kýta na pivě

Pokrm, kterému se u nás doma říká "chlapská večeře", ale chutná všem. Zapečené hovězí na pivě a spoustě cibule.


3.395x
75 min
3×

Postup přípravy

Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky a maso na tenké nudličky. Maso nakrájíme na plátky. Na pánvi vyškvaříme slaninu, přidáme maso, orestujeme, opepříme, osolíme, podlijeme vodou a dusíme skoro doměkka. Do zapékací mísy dáme olej a střídavě skládáme vrstvy masa, posypeme tymiánem, potřeme hořčicí, rozprostřeme plátky cibule. Poslední vrstvou je vždy cibule. Zalijeme pivem, dáme do trouby na 180°C a pečeme, dokud cibule nezměkne. Podáváme s chlebem, nebo rýží.
user-icon

autor Konvalinka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hovězí kýta na pivě

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena