Hovězí maso očistíme, nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme na drobno. Kapary necháme okapat. Na sádle osmažíme cibulku a česnek dozlatova. Do základu vložíme nakrájené maso, které necháme za stálého míchání ze všech stran zatáhnout. Pak přidáme drcený černý pepř, špetku chilli koření, vše podlijeme malým množství vody a zakryté zvolna dusíme přibližně půl hodiny. Pak necháme šťávu vydusit na tuk, vše zaprášíme moukou a krátce osmahneme. Maso opět podlijeme horkou vodou nebo vývarem a za občasného promíchávání dodusíme v omáčce doměkka. Nakonec vmícháme okapané kapary a podle chuti osolíme a opepříme. Hovězí kousky na pepři s kapary podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo rýže.
Kupujeme hovězí maso: Víte, jak upravit hovězí roštěnec, kližku či plec?
Nákup masa je pro některé výpravou do neznáma. A co teprve rozluštit, k čemu se hodí plec, kližka nebo roštěnec. Tady je jednoduchý klíč k hovězímu - jeho výběru a přípravě.

Autor:Jarka Petrová


Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena