Hovězí hranolky v kokosové omáčce

Recept na hranolky z hovězího masa dušené v pikantní kokosové omáčce s kapiemi a jarní cibulkou.


4.414x
75 min
1×

Ingredience

4 stroužkyčesnek
1 lžícečerstvý zázvor
1 ksčervená kapie
1 svazečekjarní cibulka
0.3 kscelá skořice
300 mlkokosové mléko
800 ghovězí zadní maso
1 ksčerstvá chilli paprika

podle potřeby

olej
vývar

podle chuti

sůl
sojová omáčka
1 lžičkamletý kmín
1 lžičkalimetková šťáva
3-4 snítkyčerstvý koriandr
mletý černý pepř

Postup přípravy

Hovězí zadní maso očistíme, nakrájíme na hranolky, osolíme, opepříme, zakapeme olejem a necháme v chladu alespoň 2 hodiny rozležet. Stroužky česneku a chilli papričku očistíme a jemně usekáme. Oloupaný zázvor jemně nastrouháme. Kapii a jarní cibulku očistíme a nakrájíme na drobno.

Hranolky masa zprudka ze všech stran opečeme na oleji. Pak maso vyjmeme, odložíme stranou a na výpeku orestujeme česnek, chilli papriku, kmín, nastrouhaný zázvor a podélně rozkrojený malý kousek skořice. Do směsi vrátíme opečené hranolky masa, vše podlijeme kokosovým mlékem a vývarem. Masovou směs zvolna dusíme pod pokličkou doměkka. Nakonec vmícháme kapii a nakrájenou jarní cibulku, vše krátce necháme přejít varem, vmícháme usekaný koriandr a podle potřeby dochutíme sojovou omáčkou a limetkovou šťávou.

Hovězí hranolky se zeleninou v kokosové omáčce podáváme s jasmínovou rýží.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí hranolky v kokosové omáčce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní