5 stroužků | česnek | |
sůl | ||
1 svazek | bazalka | |
olivový olej | ||
500 g | hovězí svíčková |
Maso vcelku pevně zabalíme do fólie, aby se dovnitř nedostal vzduch a maso dáme na hodinu a půl zamrazit.
Bazalku omyjeme, osušíme a listy natrháme. Česnek oloupeme, omyjeme, osušíme a nasekáme nahrubo.
Ztuhlé maso nakrájíme ostrým nožem na co nejslabší plátečky a následně je překrájíme na nudličky. Na teflonové pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme česnek a nakrájené maso. Za stálého míchání maso opékáme asi 5 minut. Pánev odstavíme, přimícháme bazalkové lístky a osolíme.
Maso podáváme s bílým chlebem.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena