Cibuli oloupeme, nasekáme najemno. Maso podle potřeby očístíme a nakrájíme na kostky.
Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli. Přidáme maso, osmahneme, přidáme koření, kostky masoxu a vývaru, ještě chvilku restujeme, pak podlijeme vodou (asi 1/2 litru) a dusíme doměkka. Vždy, když se voda vydusí, přilijeme asi 3 dl a za občasného míchání dále dusíme. Šťáva musí být hodně tmavá.
Když je maso měkké, vyndáme jej, přilijeme smetanu, omáčku rozmixujeme, vrátíme maso a povaříme. Podle chuti a potřeby guláš naředíme, případně zahustíme strouhaným chlebem.
Podáváme sypané cibulí a s čerstvým chlebem.
Zajímavé komentáře
Komentář k receptu Hovězí guláš se zakysanou smetanou
mňamky