Hovězí guláš se zakysanou smetanou

Guláš, který se vaří u nás a má velký úspěch.


3.4139x
150 min
8×

Postup přípravy

Cibuli oloupeme, nasekáme najemno. Maso podle potřeby očístíme a nakrájíme na kostky.

Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli. Přidáme maso, osmahneme, přidáme koření, kostky masoxu a vývaru, ještě chvilku restujeme, pak podlijeme vodou (asi 1/2 litru) a dusíme doměkka. Vždy, když se voda vydusí, přilijeme asi 3 dl a za občasného míchání dále dusíme. Šťáva musí být hodně tmavá.

Když je maso měkké, vyndáme jej, přilijeme smetanu, omáčku rozmixujeme, vrátíme maso a povaříme. Podle chuti a potřeby guláš naředíme, případně zahustíme strouhaným chlebem.

Podáváme sypané cibulí a s čerstvým chlebem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí guláš se zakysanou smetanou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká