Hovězí guláš s hrnečkovým knedlíkem

Guláš začneme vařit v 9 hodin ráno, aby byl v poledne na stole. Nemám zásadu, kolik masa, tolik cibule. Guláš musí mít hnědou barvu. Recept na hrnečkový knedlík ke guláši najdete v mé kuchařce.


3.58x
160 min
1×

Postup přípravy

Hovězí maso nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme.

V kastrolu rozehřejeme sádlo, vložíme nakrájenou cibuli a necháme za občasného míchání zesklovatět. Přidáme postupně kousky masa a restujeme, aby se hovězí maso zatáhlo. Maso nedáváme najednou, hrnec by se prudce zchladil a maso by pouštělo šťávu.

Když je všechno maso orestované, přidáme zbytek ingrediencí a dusíme. Nedáváme skoro žádnou vodu a hlídáme, aby se nic nepřipálilo. Pokud je šťávy málo, tak lehce podléváme vroucí vodou.

Když je maso měkké, zaprášíme polohrubou moukou tak, aby se kousky masa obalily. Stále guláš mícháme, ať nevzniknou hrudky. Podle potřeby ředíme opět převařenou vodou, aby nebyl guláš vodový a naopak, aby to nebyla kaše. Pokud se mírně maso přichytí, tak to dělá tu hnědou barvu, ale pozor, aby se guláš nepřipálil. Guláš můžeme dochutit masoxem.

Hovězí guláš podáváme s hrnečkovým knedlíkem.
user-icon

autor Oblíbené


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí guláš s hrnečkovým knedlíkem

Zpět na recept