Hovězí guláš s brambory

Recept na dobrý guláš z hovězího masa.


3.73x
120 min

Postup přípravy

Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky nebo kostky.

Ve velkém hrnci rozpálíme olej a orestujeme na něm cibuli. Přidáme maso, zalijeme vodou asi (200 - 300 ml), osolíme a dusíme doměkka. Přípravu si můžeme urychlit použitím papiňáku.

Když se vydusí šťáva, zaprášíme maso moukou, zalijeme vodou, přidáme kmín, barevný mletý pepř a přivedeme k varu. Máme-li rádi pikantní, můžeme přidat i jednu chilli papričku. Přidáme brambory a vaříme do jejich změknutí. Nakonec do hovězího guláše vmícháme majoránku a prolisovaný česnek.

Hovězí guláš s brambory podáváme s čerstvým chlebem jako hlavní chod.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí guláš s brambory

Zpět na recept