Hovězí guláš s brambory

Recept na dobrý guláš z hovězího masa.


3.73x
120 min

Ingredience

3-4 stroužkyčesnek
4 lžíceolej
500 gbrambory
1 lžícemajoránka
2 kscibule
1 lžičkakmín
3 lžícehladká mouka
500 ghovězí maso přední

podle chuti

sůl
chilli paprička
mletý barevný pepř

Postup přípravy

Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky nebo kostky. Ve velkém hrnci rozpálíme olej a orestujeme na něm cibuli. Přidáme maso, zalijeme vodou asi (200 - 300 ml), osolíme a dusíme doměkka. Přípravu si můžeme urychlit použitím papiňáku. Když se vydusí šťáva, zaprášíme maso moukou, zalijeme vodou, přidáme kmín, barevný mletý pepř a přivedeme k varu. Máme-li rádi pikantní, můžeme přidat i jednu chilli papričku. Přidáme brambory a vaříme do jejich změknutí. Nakonec do hovězího guláše vmícháme majoránku a prolisovaný česnek. Hovězí guláš s brambory podáváme s čerstvým chlebem jako hlavní chod.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hovězí guláš s brambory

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena