Vaření.czReceptyHovězí guláš podle norem

Hovězí guláš podle norem

Vzpomínáte na guláš v závodce? Toto je recept ZS/1101 podle Normy jídel v závodních jídelnách vydaných ministerstvem vnitřního obchodu v roce 1956.


4.426x
4×

Ingredience

3 dkgčesnek
30 dkgsůl
2.5 kgcibule
10 gkmín
1 kghladká mouka
10 dkgrajský protlak
10 dkgmletá sladká paprika
5 gmletý černý pepř
5 kghovězí maso zadní
1 kgstolní olej

Postup přípravy

Na tuku osmažíme dorůžova drobně pokrájenou cibuli, přidáme papriku, kmín, zalijeme malým množstvím vody. Přidáme na kostky pokrájené maso, osolíme, opepříme a dusíme, až se všechna šťáva vydusí. Pak maso podlijeme horkou vodou a znovu dusíme, až je maso měkké. Pak maso vyjmeme, šťávu vydusíme až na tuk, zaprášíme moukou a krátce opražíme. Zalijeme vodou, dobře rozšleháme a povaříme 30 minut. Přidáme rajský protlak, utřený česnek, omáčku dosolíme, přecedíme na maso a krátce povaříme. Nepoužijeme-li dostatečné množství cibule, má omáčka málo výraznou chuť. Je-li cibule a paprika přepražená, je omáčka nahořklá. Omáčku musíme správně povařit, aby byla hladká a lesklá. Takto uvařený guláš byl na 100 porcí.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hovězí guláš podle norem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena