Vaření.czReceptyHovězí guláš na smetaně

Hovězí guláš na smetaně

Recept na přípravu zvláštně ochuceného masa se smetanovou omáčkou.


4.537x
90 min
1×

Ingredience

4 stroužkyčesnek
100 mlsmetana
5 ksředkvička
1 ksbobkový list
3 dlbílé víno
100 ganglická slanina
2 kskyselá okurka
2 ksžlutá kapie
750 ghovězí kližka
2 ksčervená cibule
2 lžícemletá sladká paprika

podle potřeby

olej
masový vývar
instantní jíška

podle chuti

sůl
mletý černý pepř
sušený nebo čerstvý tymián

Postup přípravy

Hovězí kližku očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno. Slaninu nakrájíme na jemné kostičky. Kapie zbavíme jádřinců a omyjeme. Ředkvičky omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Kyselé okurky necháme okapat a rozpůlíme. Na oleji necháme rozškvařit slaninu. Přidáme nakrájené maso a zprudka ho orestujeme ze všech stran. Potom přidáme cibulku, česnek, červenou mletou papriku, černý pepř, špetku tymiánu a sůl. Promícháme a zmírníme teplotu. Jakmile maso pustí šťávu, přidáme bobkový list, kapie, ředkvičky a okurky. Vše podlijeme vínem a pod pokličkou na mírném ohni dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vývarem. Když je maso měkké, odstraníme ze šťávy celé kusy koření a zeleniny. Zeleninu nakrájíme na kousky a podle obliby vrátíme do omáčky. Hovězí guláš zahustíme podle potřeby instantní jíškou a zjemníme smetanou. Hovězí guláš na smetaně podáváme s houskovým knedlíkem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí guláš na smetaně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena