Hovězí guláš na pivě

Tradiční hovězí gulášek s pivem. Jestliže jej chcete ostřejší, přidejte chilli papričky. Když jej chcete jemnější, přidejte trochu smetany.


3.1734x
120 min
4×

Postup přípravy

Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvaříme, kostičky vyjmeme, na vytaveném tuku usmažíme dozlatova drobně pokrájenou cibuli, přidáme naklepané na kostky nakrájené maso, osmažíme je a dusíme zvolna pod pokličkou do vydušení vlastní šťávy.
Potom vmícháme mletou papriku, po zpěnění hned zalijeme trochou vody, osolíme a dusíme. Po chvilce přidáme strouhaný chléb, prolisovaný česnek, pepř, trochu piva a dusíme. Guláš občas zamícháme a podlijeme pivem.

Na sádle zpěníme trochu mleté papriky, hned ji vmícháme do guláše a necháme přejít varem. Na talířích guláš posypeme vytavenými kostičkami slaniny.


Podáváme se slaným pečivem nebo vařenými brambory.


Foto: www.profimedia.cz
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...