Velmi chutný hovězí guláš s chutí hub! Vydatný oběd s knedlíkem jako přílohou.
Hodnocení
4.4
/ 5 (106x)
Doba přípravy
120 min
Chutnalo
19x
Ingredience
Ostatní
Česnek4 stroužky
Sůl2 lžičky
Mléko250 ml
Cibule4-6 ks
Bobkový list4 ks
Gulášové koření4 lžíce
Sušené houby2 hrstě
Rostliný olej4 lžíce
Maso hovězí přední1 kg
Masový bujón1 kostka
Podle potřeby
Voda
Postup přípravy
Hovězí maso dobře očistíme, opláchneme a nakrájíme na větší kousky.
V širším hrnci na másle nebo oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájené maso a necháme opékat. Průběžně promícháme.
Po krátkém orestování přikryjeme poklicí a necháme vydusit šťávu. Během pečení maso podléváme a necháme vždy znovu vydusit.
Asi po hodině této tepelné úpravy přidáme kostku bujónu do guláše, bobkový list, česnek, gulášové koření a přisypeme sušené houby. Opět podle potřeby přidáváme vodu a nyní i mléko, které chuť guláše zjemní.
Průběžně zamícháme, aby se guláš nepřipaloval a osolíme. Pokračujeme do změknutí masa. Guláš podáváme s houskovým knedlíkem, ale vhodné jsou i těstoviny nebo rýže.
To mně nikdy nenapadlo dát sušené houby do guláše a paráda. Pochopitelně bez kravin typu mléko,gulášové koření nebo masox.
novak
Prvni a mnamozni
Uvaril jsem svuj prvni gulas, presne dle receptu, vyborne!
Marie
Doporucuji
Uplne suprovy!! Na zacatku jsem pouzila maslo. A vynechala gulasove koreni, protoze ve smesich byva hodne spatnych veci (ecka, glutaman) misto toho jsem pouzila jen papriku, taky jsem vynechala bujon a na konci zahustila vodou s moukou a chut vyborna!