Připravíme si zeleninovou přílohu. Lilek očistíme, nakrájíme na větší kostky, osolíme a necháme "vypotit". Dýni oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jadérek a nakrájíme na kousky. Oloupanou šalotku a česnek jemně nasekáme. Na oleji necháme zpěnit cibulku a česnek. Pak vmícháme osušený lilek a dýni, vše krátce orestujeme, podlijeme malým množstvím vývaru, osolíme, opepříme a krátce podusíme doměkka. Nakonec zeleninu ochutíme petrželkou a zjemníme čerstvým máslem.
Připravíme si sýrové kornoutky. Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečícím papírem, na který ze strouhaného sýru vytvoříme asi 8 nízkých koleček. Jakmile se sýr rozpustí, plech vyjmeme a ještě z teplých placek vytvarujeme kornoutky, které necháme vychladnout.
Porce hovězího pupku potřeme olejem a na suché pánvi opečeme z každé strany asi 1 - 1,5 minuty. Maso osolíme, opepříme, poklademe bylinkovým máslem a vložíme do trouby předehřáté na 150 °C na 13 - 15 minut. Pak steaky vyjmeme z trouby, zakryjeme alobalem a necháme ještě 3 - 5 minut odpočinout.
Takto připravené maso bude středně propečené. Jednotlivé porce flank steaku nakrájíme přes vlákno na tenčí plátky a ihned podáváme.
Hovězí flank steak servírujeme na listech salátu s dušenou zeleninou a sýrovými kornoutky.