Hovězí dušené s cibulkou

Recept na masovou pochoutku z řecké kuchyně.


3.0204x
160 min
1×

Postup přípravy

Maso omyjeme, nakrájíme na kousky velikosti vejce a dáme do hrnce. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nasekáme najemno.

Přidáme k němu posekanou cibuli, celé stroužky česneku, rajský protlak, ocet, olej, koření, sůl a tolik vody, aby vše v hrnci bylo ponořeno.

Přikryjeme pokličkou a přivedeme k varu. Pak zeslabíme plamen na minimum a zakryté vaříme 2,5 hodiny. Hrnec neodkrýváme a jídlo nemícháme. Voda se částečně odpaří, částečně vpije a zbyde jen hustá šťáva s olejem.

Podáváme například s česnekovými brambůrkami.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí dušené s cibulkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Řecká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.