Houby se zelím a uzenými žebírky

Recept na směs hub se zelím a obraným masem z uzených žebírek.


3.76x
45 min

Postup přípravy

Ve středním hrnci na sádle zpěníme nadrobno krájenou cibuli. Poté nasypeme na proužky krájené houby, nejlépe směs klouzků, hlívy ústřičné a hřiby borové. Přidáme 1 dl vody, sůl, kmín, pepř a začneme společně dusit na mírném ohni. Dusíme asi 10 minut.

Mezitím zelí nakrájíme na jemné proužky. Pak přidáme zelí k houbám, k tomu ještě obrané nasekané maso z uzených žebírek, muškátový květ, cukr a vše dále dusíme, než nám zelí změkne. Je-li zelí měkké, zahustíme jej poprášením hladkou moukou na hustotu, která nám nejlépe vyhovuje. Houby se zelím a uzenými žebírky osolíme a povaříme asi ještě 5 minut.

Houby se zelím a uzenými žebírky ihned podáváme. Hodí se jako příloha k bramborům, knedlíkům i jako směs na arabský chleba.
user-icon

autor DROBEK


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houby se zelím a uzenými žebírky

Zpět na recept