Houbový špíz

Houby, pórek a rajčátka na špízu s opečeným sýrovým toastem.


4.36x
45 min

Postup přípravy

Houby očistíme a nakrájíme na větší kostky. Šalotku očistíme a nakrájíme na silnější kolečka. Rajčátka opláchneme a větší překrájíme. Pórek omyjeme a nakrájíme na silná kolečka. Sýr (modrý - nivu, blue) nastrouháme. Na špízové jehly (špejle) střídavě napichujeme houby, šalotky, rajčátka a pórek. Každý špíz potřeme olejem, osolíme a prosypeme provensálským kořením. Ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje zvolna opékáme špízy až do změknutí hub. Na pánvi nasucho opečeme toastový chléb a zasypeme ho nastrouhaným sýrem, který necháme "rozpustit" a zapéct. Houbové špízy podáváme se zapečeným toastovým chlebem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Houbový špíz

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena