Houbový špíz

Houby, pórek a rajčátka na špízu s opečeným sýrovým toastem.


4.36x
45 min

Postup přípravy

Houby očistíme a nakrájíme na větší kostky. Šalotku očistíme a nakrájíme na silnější kolečka. Rajčátka opláchneme a větší překrájíme. Pórek omyjeme a nakrájíme na silná kolečka. Sýr (modrý - nivu, blue) nastrouháme.

Na špízové jehly (špejle) střídavě napichujeme houby, šalotky, rajčátka a pórek. Každý špíz potřeme olejem, osolíme a prosypeme provensálským kořením.

Ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje zvolna opékáme špízy až do změknutí hub. Na pánvi nasucho opečeme toastový chléb a zasypeme ho nastrouhaným sýrem, který necháme "rozpustit" a zapéct.

Houbové špízy podáváme se zapečeným toastovým chlebem.
user-icon

autor .Renča.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houbový špíz

Zpět na recept