Houbový gulášek

I bez masa se dá uvařit prvotřídní gulášek.


4.56x
60 min

Ingredience

1 lžičkasůl
3 lžícesádlo
5 ksrajče
350 ghouby
1 ksvětší cibule
6 kszelená paprika
1 lžičkadrcený kmín
1 šálekhovězí vývar
1 špetkačerný mletý pepř
5 ksstřední brambory
200 gsalám (gothaj, junior)

Postup přípravy

Cibuli oloupeme, houby očistíme a papriku důkladně omyjeme a zbavíme jadérek. Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Připravíme si i rajčata, která předem spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. V kastrolu zpěníme na sádle nadrobno nasekanou cibuli, přidáme na větší kusy nakrájené a houby, papriky nakrájené na nudličky, sůl, pepř a kmín. Kastrol přikryjeme pokličkou a dusíme asi 20 minut. Podle potřeby podlijeme vývarem. Pak přidáme na čtvrtky nakrájené brambory a přilijeme zbytek vývaru. Jakmile jsou brambory měkčí, přidáme oloupaná a nakrájená rajčata. Vaříme do změknutí brambor. Nakonec do směsi zamícháme nakrájený salám a krátce jej prohřejeme. Houbový gulášek podáváme s chlebem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Houbový gulášek

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena