Pikantní houbová míchanice s vepřovými nudličkami a sýrem.
2 lžíce | olej |
sůl | |
400 ml | vývar |
1 lžička | solamyl |
2 ks | cibule |
2-4 lžíce | sherry |
600 g | vepřová plec |
mletý černý pepř | |
300 g | houby (žampiony, hlíva, lišky) |
100 g | smetanový sýr (s česnekem) |
1-2 lžíce | mletý barevný pepř |
Maso omyjeme, osusšíme a nakrájíme na tenké nudličky. Houby očistíme a otřeme vlhkou utěrkou. Podle velikosti je rozpůlíme nebo rozčtvrtíme. Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno.
Na pánvi rozpálíme olej a nudličky zprudka osmažíme. Přidáme houby, cibuli a vše dále restujeme. Směs podlijeme vývarem a necháme povařit než maso změkne.
Pak směs zjemníme smetanovým sýrem, pepřem, trochou sherry a podle potřeby osolíme. Omáčku můžeme zahustit solamylem rozmíchaným v troše vody.
Podáváme s rýží.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena