2 lžíce | olej | |
sůl | ||
400 ml | vývar | |
1 lžička | solamyl | |
2 ks | cibule | |
2-4 lžíce | sherry | |
600 g | vepřová plec | |
mletý černý pepř | ||
300 g | houby (žampiony, hlíva, lišky) | |
100 g | smetanový sýr (s česnekem) | |
1-2 lžíce | mletý barevný pepř |
Maso omyjeme, osusšíme a nakrájíme na tenké nudličky. Houby očistíme a otřeme vlhkou utěrkou. Podle velikosti je rozpůlíme nebo rozčtvrtíme. Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno.
Na pánvi rozpálíme olej a nudličky zprudka osmažíme. Přidáme houby, cibuli a vše dále restujeme. Směs podlijeme vývarem a necháme povařit než maso změkne.
Pak směs zjemníme smetanovým sýrem, pepřem, trochou sherry a podle potřeby osolíme. Omáčku můžeme zahustit solamylem rozmíchaným v troše vody.
Podáváme s rýží.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena