Hospodský hovězí guláš

Je opravdu výborný a kdo má rád hospodký guláš, tak tento je skoro stejný.


3.5185x
120 min
10×

Postup přípravy

Cibule očistíme. Jednu nebo dvě nakrájíme na jemná kolečka a odložíme je stranou. Těmi budeme guláš zdobit. Zbytek cibule nakrájíme najemno. Maso podle potřeby očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.

V "papiňáku" rozehřejeme sádlo a cibuli na něm zpěníme. Přidáme maso a pečlivě jej osmahneme. Přidáme kmín, papriku a pepř. Vše krátce zpěníme. Přidáme majoránku, rajský protlak, bujony a lehce maso podlijeme. Směs mícháme, než maso začne pouštět šťávu. Pak maso pořádně podlijeme, přiklopíme poklicí a dusíme vše 35 minut.

Hrnec odstavíme z ohně a necháme vše dojít – dokud hrnec vychladne. Z vychladlého hrnce vybereme všechno maso a základ rozmixujeme. Guláš tak bude jemný a krémový a navíc už není třeba zahušťovat. Pokud ale máme guláš rádi hustější, zahustíme ho zásmažkou a základ ještě provaříme asi 5 minut.

Maso vrátíme do hrnce, zamícháme necháme ho prohřát.

Guláš podáváme knedlíky nebo pečivem a zdobíme ho odloženou nakrájenou cibulí.
user-icon

autor Jenik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hospodský hovězí guláš

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká