Hospodský hovězí guláš

Je opravdu výborný a kdo má rád hospodký guláš, tak tento je skoro stejný.


3.5185x
120 min
10×

Ingredience

3 lžičkymajoránka
70 dkgcibule
1 lžičkakmín
1 lžícesádlo
3 kostkymasox
2 plechovkyrajský protlak
4 dlvoda na podlití
3 kostkyhovězí bujon
2 balíčkymletá sladká paprika
1 lžičkapepř mletý černý
60 dkgpřední hovězí maso (kližka)
1 lžícezásmažka = sádlo s hladkou moukou

Postup přípravy

Cibule očistíme. Jednu nebo dvě nakrájíme na jemná kolečka a odložíme je stranou. Těmi budeme guláš zdobit. Zbytek cibule nakrájíme najemno. Maso podle potřeby očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. V "papiňáku" rozehřejeme sádlo a cibuli na něm zpěníme. Přidáme maso a pečlivě jej osmahneme. Přidáme kmín, papriku a pepř. Vše krátce zpěníme. Přidáme majoránku, rajský protlak, bujony a lehce maso podlijeme. Směs mícháme, než maso začne pouštět šťávu. Pak maso pořádně podlijeme, přiklopíme poklicí a dusíme vše 35 minut. Hrnec odstavíme z ohně a necháme vše dojít – dokud hrnec vychladne. Z vychladlého hrnce vybereme všechno maso a základ rozmixujeme. Guláš tak bude jemný a krémový a navíc už není třeba zahušťovat. Pokud ale máme guláš rádi hustější, zahustíme ho zásmažkou a základ ještě provaříme asi 5 minut. Maso vrátíme do hrnce, zamícháme necháme ho prohřát. Guláš podáváme knedlíky nebo pečivem a zdobíme ho odloženou nakrájenou cibulí.
user-icon

autor Jenik

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hospodský hovězí guláš

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena