Vařené uzené maso podáváme se zapečenými brambory a kysaným zelím s kyselou smetanou.
Hodnocení
2.9
/ 5 (574x)
Doba přípravy
75 min
Ingredience
- -
sůl
1250 g
brambory
1 ks
cibule
- -
kmín
- -
sádlo
500 g
zelí kysané
2 dl
kysaná smetana
500 g
pečeně uzená
Postup přípravy
Uzenou pečeni vaříme ve vodě téměř doměkka, vyjmeme ji a nasekáme na porce. Brambory nakrájíme na větší kostky, osolíme a opečeme s cibulí a kmínem na sádle. Pekáč vymažeme sádlem, na dno poskládáme polovinu zelí, potom vrstvu brambor a zelí a vše podusíme v troubě. Přeléváme vývarem z uzeného masa. Po změknutí zalijeme vše smetanou a dopečeme.