Horňácký guláš z uzeného s fazolemi

Další fantastický recept na guláš.


4.531x
0
2×

Ingredience

3 lžíceolej
sůl
majoránka
400 gcibule
400 gfazole
mletý pepř
2 lžičkymletá sladká paprika
750 guzená plec

Postup přípravy

Fazole den předem namočíme a v téže nesolené vodě uvaříme doměkka.

Plecko nakrájíme na kostky a vložíme do drobně nakrájenou a na oleji zpěněnou cibuli. Orestujeme, posypeme mletou paprikou, promícháme, ale jen krátce, aby se paprika nespálila. Podlijeme vývarem z uzeného masa a pod pokličkou dusíme doměkka. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, za stálého míchání osmahneme. Vše znovu podlijeme vývarem. Vmícháme fazole a společně asi 15 minut povaříme. Podle chuti přidáme pepř, opatrně i sůl a rozemnutou majoránku.

Horňácký guláš z uzeného s fazolemi podáváme s čerstvým pečivem.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Horňácký guláš z uzeného s fazolemi

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.