Vaření.czReceptyHorké třešně se zmrzlinou

Horké třešně se zmrzlinou

Recept na rychlý osvěžují dezert.


3.97x
15 min

Ingredience

8 kopečkůvanilková zmrzlina
2 lžícevlašské ořechy
2 lžícemandlové lupínky
1 lžícepřepuštěné máslo
300 gdžem z černých třešní
100 gčerné třešně

Postup přípravy

V pánvi rozehřejeme máslo a přidáme džem. Pak přidáme čerstvé vypeckované třešně. Směs jen krátce podusíme, aby ovoce změklo. Můžeme použít také jen čerstvé třešně, kompotované či mražené. Kompotované třešně scedíme a necháme okapat. Čerstvé a mražené ovoce ochutíme třtinovým cukrem. Všechny třešně jsou samozřejmě bez pecek. Rozpálíme si druhou pánev a opražíme na ní drcené ořechy a mandlové lupínky. Na talířky rozdělíme horké třešně. Na každý talířek dáme 2 kopečky zmrzliny a vše ozdobíme praženými oříšky. Můžeme ještě posypat třtinovým cukrem nebo pokapat javorovým sirupem. Není to ale nutné. Horké třešně se zmrzlinou ihned podáváme.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Horké třešně se zmrzlinou

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena