Tento recept na hořčicovou polévku pochází z holandské kuchyně.
Hodnocení
3.0
/ 5 (12x)
Doba přípravy
35 min
Ingredience
Ostatní
Olej1 lžíce
Sůl
Máslo25 g
Smetana2 dl
Pórek2 ks
Strouhaný sýr100 g
Mletý černý pepř
Zeleninový nebo kuřecí vývar8 dl
Francouzská polotučná hořčice2 lžíce
Na ozdobu
Pažitka
Kremžská hořčice2 lžíce
Postup přípravy
V hrnci rozehřejeme olej a přidáme máslo. Přidáme na kolečka nakrájený pórek a lehce osmažíme. Když je pórek měkký, ale ne zbarvený, přidáme plnotučnou hořčici a chvíli povaříme.
K pórku vlijeme vývar a necháme 20 minut povařit na mírném ohni.
Poté rozmixujeme mixérem, vmícháme smetanu a hořčicovou polévku dáme opět vařit. Vmícháme nastrouhaný sýr a necháme ho roztopit. Pozor, polévku nevaříme na prudkém ohni! Nakonec hořčicovou polévku ochutíme solí a pepřem. Hořčicovou polévku podáváme na talířku s kremžskou hořčicí a sypeme najemno nakrájenou pažitkou.