Hořčičné kotlety

Recept na kotlety s cibulovou omáčkou a restovanou slaninou.


2.9939x
60 min
1×

Ingredience

0.3 lvývar
4 kscibule
2 lžícehořčice
0.2 lkysaná smetana
100 ganglická slanina
4 ksvepřová kotleta

podle chuti

česnek
sůl
petrželka
kmín
mletý pepř

podle potřeby

olej
hladká mouka

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na silnější plátky, posypeme moukou a promícháme s hořčicí. Petrželku a česnek nakrájíme nadrobno. Maso osolíme, opepříme a okmínujeme.

Na rozpáleném tuku kotlety pečeme po obou stranách a poté je vyjmeme a uložíme do tepla. Na tomto masovém výpeku osmahneme cibulovou směs a česnek. Přidáme petrželku a podlijeme trochou vývaru nebo vody a povaříme. Vložíme opečené kotlety a zalijeme směsí kysané smetany. Na mírném ohni dusíme hořčičné kotlety doměkka.

Mezitím si na pánvičce opečeme slaninu nakrájenou na proužky.

Měkké hořčičné kotlety rozdělíme na talíře, přelijeme hořčičnou omáčkou a posypeme proužky slaniny. Hořčičné kotlety ihned podáváme.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hořčičné kotlety

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.