Recept na kotlety s cibulovou omáčkou a restovanou slaninou.
Hodnocení
2.9
/ 5 (939x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Podle chuti
Česnek
Sůl
Petrželka
Kmín
Mletý pepř
Podle potřeby
Olej
Hladká mouka
Ostatní
Vývar1/3 l
Cibule4 ks
Hořčice2 lžíce
Kysaná smetana0.2 l
Anglická slanina100 g
Vepřová kotleta4 ks
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na silnější plátky, posypeme moukou a promícháme s hořčicí. Petrželku a česnek nakrájíme nadrobno. Maso osolíme, opepříme a okmínujeme.
Na rozpáleném tuku kotlety pečeme po obou stranách a poté je vyjmeme a uložíme do tepla. Na tomto masovém výpeku osmahneme cibulovou směs a česnek. Přidáme petrželku a podlijeme trochou vývaru nebo vody a povaříme. Vložíme opečené kotlety a zalijeme směsí kysané smetany. Na mírném ohni dusíme hořčičné kotlety doměkka.
Mezitím si na pánvičce opečeme slaninu nakrájenou na proužky.
Měkké hořčičné kotlety rozdělíme na talíře, přelijeme hořčičnou omáčkou a posypeme proužky slaniny. Hořčičné kotlety ihned podáváme.
Tuhle skvělou omáčku dělám už pár let. Tady je, podle hodnocení, těžce nedoceněná! Samozřejmě je fajn recept uzpůsobit podle vlastních chutí (já např. nepoužívám kotlety, protože jsou suché, skvělá je třeba krkovice, ale i plec; podávám s rýží; hořčici dávkuju podle chuti) a pak nezbývá než se oddat skvělé a originální chuti.
Katuška
moc dobré!
děkuji za dobrý recept. dělám ho dnes podruhé. poprvé bylo maso tuhé, proto jsem dnes kotlety naklepala, osolila, opepřila, přidala i koření na steak, obalila v mouce a osmahla na oleji, poté zalila vývarem a dala do trouby, ať maso změkne. A už to nemělo chybičku. Vzhledově pokrm nevypadá nejvábněji, ale chuť je zajímavá. Doporučuji s bramborem.