Horalka

Vynikající polévka po flámu nebo i bez něj.


4.69x
150 min
1×

Ingredience

0.3 ksceler
2 ksmrkev
1 kspetržel
1 listbobkový list
2 kuličkynové koření
2 kelímkysmetana ke šlehání
5 kuličekcelý pepř
1 kgvepřové maso

podle chuti

cukr
sůl
ocet
hříbky

podle potřeby

máslo
jíška

Postup přípravy

Do studené vody vložíme maso, očištěnou celou zeleninu, bobkový list, celý pepř, nové koření, sůl a uvaříme silný vývar. Potom vše přelijeme přes síto. Hříbky očistíme, nakrájíme na kousíčky a na másle podusíme. Zeleninu i maso nakrájíme nadrobno. Vývar zahustíme jíškou, vlijeme smetanu a podle chuti přidáme ocet, cukr a sůl. Nakonec přidáme podušené hříbky, maso a zeleninu nakrájenou nadrobno. Horalku na talíři dozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme.
user-icon

autor Rumen

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Horalka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena