Vaření.czReceptyHolandský jablečný koláč

Holandský jablečný koláč

Klasický holandský koláč, který je jednoduchý na přípravu a chutná výborně teplý i studený.


4.612x
60 min
4×

Ingredience

těsto

špetkasůl
1 ksvejce
180 gmáslo
150 gcukr krupice
300 ghladká mouka

náplň

rum
60 grozinky
1 lžícecukr moučka
3 lžičkymletá skořice
1 lžícecitronová šťáva
4 ksvelké jablko

podle potřeby

máslo na vymazání

Postup přípravy

Rozinky si předem necháme nabobtnat v několika lžících rumu. Troubu si předehřejeme na 200 °C. Mouku, cukr, sůl a polovinu rozšlehaného vejce si dáme do mísy. Přidáme kousky změklého másla a rukama zpracujeme těsto. 2/3 těsta vtlačíme do máslem vymazané formy (průměr 24 cm), u okrajů asi do výšky 3 cm. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Přidáme k nim citronovou šťávu, skořici, cukr a okapané rozinky. Směsí naplníme formu. Zbytek těsta vyválíme, nakrájíme na proužky a vytvoříme jimi na povrchu holandského jablečného koláče mřížku. Mřížku pak potřeme zbytkem rozšlehaného vejce. Holandský jablečný koláč pečeme, dokud mřížka nezíská zlatavou barvu, přibližně 30 minut. Koláč podáváme teplý i studený.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Holandský jablečný koláč

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Holandská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena