Holandská polévka

Velmi sytá polévka. Recept pocházející z holandské kuchyně.


4.120x
45 min
2×

Ingredience

sůl
petrželka
2-3 ksbrambory
majoránka
1 kscibule
1.5 lvoda
1 kspórek
1 ksmasox
0.5 balíčkumražená zelenina
mletý černý pepř
200 gsměs mletého masa
2 kspárek nebo klobása

Postup přípravy

Na polévku si připravíme brambory, které oloupeme, nakrájíme a uvaříme zvlášť. Brambory neslijeme.

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pórek nakrájíme na špalíčky nebo kolečka. Maso rozmícháme ve vodě, přidáme párek, mraženou zeleninu, cibuli, pórek, koření, masox a povaříme. Pak vlijeme brambory i s vodou, ve které se vařily. Dochutíme kořením.

Holandskou polévku, která je hodně sytá, podáváme posypanou petrželkou.

user-icon

autor sobi


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Holandská polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Holandská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.