Vaření.czReceptyHolandská krémová bramborová polévka

Holandská krémová bramborová polévka

Jemně krémová bramborová polévka vhodná i pro diabetiky a vegetariány.


4.912x
30 min

Ingredience

500 mlmléko
500 mlsmetana
50 gmouka
0.5 lžičkymletý pepř
100 grozpuštěné máslo
1.2 lkuřecí bujon
1 kgnakrájené brambory
175 gposekané cibulky
3 větvičkynasekaný celer

podle potřeby

2 kostkykuřecí bujon

Postup přípravy

Ve velkém hrnci zavaříme 500 ml kuřecího bujonu (může být i zeleninový vývar), brambory, celer a cibulku. Vše potom scedíme, ale scezenou vodu nevyhazujeme. Do vývaru přidáme smetanu a mléko. V misce smícháme rozpuštěné máslo s moukou a tuto směs přidáme do vývaru. Vše ještě chvilku povaříme. Nakonec přidáme do vývaru scezenou zeleninu, bujonové kostky a podle potřeby pepř.
user-icon

autor Lentylka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Holandská krémová bramborová polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Holandská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena