Hokaidová omáčka

Recept na chutnou dýňovou omáčku, která je vhodná pro vegetariány i k masu.


4.25x
20 min

Postup přípravy

Dýni, brambory a cibuli si nakrájíme na kostky.

Nakrájenou dýni, brambory a cibuli zalijeme vodou, přidáme dvě lžičky zeleninového vývaru, libeček a petrželku. Povaříme 10 minut, aby nám vše změklo.

Poté tyčovým mixérem rozmixujeme do jemna. Přidáme bobkový list a hřebíček. Podle chuti nastrouháme do omáčky muškátový oříšek a pepř. Dýňovou omáčku dáme ještě na 5 minut povařit. Posléze vytáhneme bobkový list a hřebíček.

Hokaidová omáčka je vhodná k rýži, těstovinám, ale i k masu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hokaidová omáčka

Zpět na recept