Hluchec

Slaná pochoutka (buchta), vhodná k polévce, čaji, prostě dobrůtka.


3.5170x
15 min

Postup přípravy

Sádlo necháme rozpustit. Paličky česneku rozebereme na stroužky a oloupeme. Syrové brambory oloupeme a nastrouháme. Mléko ohřejeme, aby bylo vlažné s rozmícháme v něm vejce. Uzeninu nakrájíme na kousky.

Smícháme všechny suché ingredience: mouka, droždí, sůl, pepř, majoránka, uzenina (jakékoliv vámi přidané masíčko), poté brambory, tuk, vejce s mlékem. Pro chuť můžeme přidat i trochu vegety. Těsto necháme vykynout asi 40 minut.

Mezitím si připravíme pekáče. Na toto množství jsou to 2 pekáče. Pro dietnější pečení můžeme vyložit pekáče pečícím papírem. Osobně pekáč mažu olejem.

Vykynuté těsto nalijeme do pekáčů a necháme chvíli kynout. Vložíme je do předehřáté trouby a po 3 - 5 minutách zeslabíme a pečeme asi tak 20 - 25 minut dozlatova. Příprava je velmi rychlá, když nepočítáme dobu kynutí, tento recept zvládne každý.
user-icon

autor iljuša


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hluchec

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.