Křehký zeleninový salát vhodný i jako příloha k masu.
Hodnocení
2.9
/ 5 (1373x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
1x
Ingredience
1 ks
hlávkový salát
zálivka
1 lžička
cukr
1 stroužek
česnek
2 lžíce
olej
sůl
1 lžička
hořčice plnotučná
1-2 lžíce
citronová šťáva
Postup přípravy
Salát umyjeme, necháme okapat a nakrájíme na jemné nudličky.
Zálivku připravíme tak, že smícháme citronovou šťávu, olej, utřený česnek, hořčici. Směs dochutíme solí, pepřem a ušleháme vidličkou na hustou kaši.
Hlávkový salát s takto připravenou zálivkou důkladně promícháme, necháme chvilku uležet a podáváme.
Hlávkový salát s hořčicí podáváme jako přílohu nebo samostatně.