Hejtmanský měšec

Vepřové maso plněné zelím, párkem a vejci s jemnou smetanovou omáčkou.


4.310x
120 min
1×

Ingredience

100 gslanina
sůl
60 gtuk
2 kscibule
mletý pepř
1 lžíceplnotučná hořčice
1 ksvejce natvrdo
1 lžícemletá sladká paprika
300 gkysané zelí
100 mlvývar (z kostky)
800 gvepřová plec bez kosti
4 ksvepřové párky

omáčka

1 lžíceplnotučná hořčice
50 ghladká mouka
1 lžícecitronová šťáva
50 mlsmetana ke šlehání
15 grajský protlak
300 mlvývar (z kostky)

Postup přípravy

Plec nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme i opepříme a potřeme hořčicí. Cibule oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme na polovině tuku. Kysané zelí i slaninu nakrájíme na nudličky a přidáme k cibuli. Párky nakrájíme na kolečka a uvařené vejce na osminky. Doprostřed, na každý plátek masa, dáme podušené zelí se slaninou, několik koleček párků a rozdělíme vejce. Plátky zabalíme a konce stáhneme nití do tvaru měšce. Druhou polovinu tuku rozehřejeme, přimícháme papriku a zalijeme vývarem. Provaříme, vložíme měšce a v předehřáté troubě dusíme na 175 °C doměkka. Maso vyjmeme, základ poprášíme moukou a zavaříme. Přidáme vývar, rajský protlak a hořčici. Povaříme a nakonec omáčku zjemníme smetanou a ochutíme citronovou šťávou. Jako přílohu k hejtmanskému měšci doporučuji bramborové nebo houskové knedlíky a velkou zeleninovou oblohu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hejtmanský měšec

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena