Havlův řez

Dezert s pudinkem a smetanou. Recept pro rodinnou pohodu i návštěvy.


4.69x
45 min
1×

Ingredience

těsto

1 dlolej
4 ksvejce
1 dlmléko
1 ksprášek do pečiva
200 gcukr moučka
200 ghladká mouka

na ozdobu

1 lžícekakao

náplň

0.5 lmléko
2 lžícecukr krupice
1 ksčokoládový pudinkový prášek

krém

3 kelímkykysaná smetana
3 ksvanilkový cukr

Postup přípravy

Žloutky s cukrem utřeme do pěny. Pak pomalu přiléváme olej, mléko a opatrně zašleháváme do hmoty. Přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec zlehka vmícháme bílkový sníh. Těsto dáme na pečící papír nebo vymazaný a vysypaný plech a necháme na pracovním stole. Uvaříme si jeden čokoládový pudink dle návodu na sáčku (v mléce s cukrem) a horké lijeme na připravené těsto cik cak. Teprve teď dáme do trouby péct na 160 °C. Pečeme dorůžova asi 15 minut, až se těsto odděluje od stran plechu. Upečený řez necháme vychladnout a na něj pak natřeme tři kelímky zakysané smetany smíchané předem se třemi vanilkovými cukry. Nahoru posypeme kakaem nebo skořicí. Necháme alespoň 2 hodiny odležet, nejlépe do rána, potom krájíme na kostky nebo řezy. Havlovy řezy jsou nejen ke kávičce opravdová mňamka. Určitě se vám povedou!
user-icon

autor zapecova.h

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Havlův řez

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena