Libové mleté hovězí maso osolíme, opepříme, ochutíme sardelovou pastou a za stálého míchání opečeme na oleji. Podlijeme vínem a zakryté podusíme doměkka.
Starší housku nakrájíme na plátky a na 20 minut namočíme do mléka. Potom ji vymačkáme a umeleme spolu s tepelně upraveným hovězím masem. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme. Slaninu nakrájíme na proužky nebo kostičky. Petrželovou nať jemně nasekáme.
Na másle zpěníme cibuli, přidáme slaninu a orestujeme. Potom vmícháme umleté maso s houskou, syrové žloutky a ochutíme chilli kořením. Směs podlijeme malým množstvím vývaru a krátce podusíme. Nakonec vmícháme hrst nasekané petrželky.
Hovězí haše se slaninou podáváme s vařeným nebo pečeným bramborem a zeleninovým salátem.