Maso omyjeme, osušíme a naklepeme. Na oleji prsa z obou stran opečeme, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou doměkka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rohlík nakrájíme na kolečka, přelijeme mlékem a necháme asi 1/2 hodiny vsáknout.
Měkké maso vyjmeme z vývaru, necháme vychladnout a pokrájíme. Vývar odložíme stranou. Rohlík vymačkáme a spolu s nakrájeným masem umeleme.
Na másle zpěníme cibulku, přidáme usekanou petrželku, umleté maso a žloutek. Podle chuti osolíme, opepříme, podlijeme trochou vývaru a směs krátce podusíme.
Teplé hotové hašé plníme do paštiček z listového těsta, ozdobíme rajčetem nebo paprikou a podáváme jako předkrm.
Obměna: Hašé z drůbežího masa můžeme podávat se sázeným vejcem a vařeným bramborem jako hlavní chod.