Hašé z drůbežího masa

Hašé z kuřecích prsou můžeme podávat jako předkrm nebo i samostatný hlavní chod s vařeným bramborem a sázeným vejcem.


4.213x
75 min

Ingredience

2 lžícemáslo
1 ksžloutek
125 mlmléko
1 kscibule
1 ksrohlík
500 gkuřecí prsa
1 hrstčerstvá petrželka

podle potřeby

olej
vývar

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Maso omyjeme, osušíme a naklepeme. Na oleji prsa z obou stran opečeme, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou doměkka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rohlík nakrájíme na kolečka, přelijeme mlékem a necháme asi 1/2 hodiny vsáknout.

Měkké maso vyjmeme z vývaru, necháme vychladnout a pokrájíme. Vývar odložíme stranou. Rohlík vymačkáme a spolu s nakrájeným masem umeleme.

Na másle zpěníme cibulku, přidáme usekanou petrželku, umleté maso a žloutek. Podle chuti osolíme, opepříme, podlijeme trochou vývaru a směs krátce podusíme.

Teplé hotové hašé plníme do paštiček z listového těsta, ozdobíme rajčetem nebo paprikou a podáváme jako předkrm.

Obměna: Hašé z drůbežího masa můžeme podávat se sázeným vejcem a vařeným bramborem jako hlavní chod.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hašé z drůbežího masa

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena