Hančin moučník ke kávě

Starý, ale osvědčený recept.


4.011x
35 min
2×

Ingredience

100 golej
2 lžícekakao
5 ksžloutek
5 ksbílek
1 špetkaprášek do pečiva
200 gcukr krupice
200 gpolohrubá mouka
100 gstudená voda

poleva

1 lžičkacukr
1 ksčokoláda na vaření
50 g100% tuk

krém

2 ksvejce
250 gmáslo
150 gcukr moučka

Postup přípravy

Umixujeme vodu, žloutky, cukr, olej, kakao, pak přidáme mouku, prášek do pečiva, sníh z bílků a těsto rozetřeme na vymaštěný a vysypaný plech. Těsto pečeme při teplotě 200 °C asi 20 minut. Po upečení a vychlazení potřeme polovinu těsta krémem, poklademe dětskými piškoty namočenými v rumu a znovu potřeme krémem, nahoru dáme druhou polovinu a polijeme čokoládovou polevou. Hančin moučník nakrájíme na řezy a podáváme ke kávě. Krém: Nad párou ušleháme vejce s cukrem a po malých částech přidáváme do rozšlehaného másla. Poleva: Nad párou rozpustíme tuk a přidáme nalámanou čokoládu a cukr.
user-icon

autor kutilkova

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hančin moučník ke kávě

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena