Hamburger pečený na grilu s jarním salátem

Recept na grilované hambáče s lehkým zeleninovým salátem.


2.91297x
30 min

Postup přípravy

Cibuli nasekáme co nejvíce najemno. Vmícháme ji s vejci do mletého masa. Směs osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Tvarujeme ploché bochánky. Ty pomastíme olejem a pečeme na grilu nebo grilovací pánvi.

Na pánvi nebo grilu také opečeme housky. Ty podélně rozpůlíme a grilujeme je na rozkrojené straně.

Připravíme si salát. Rajčata, papriky a okurku očistíme. Salát rozebereme na jednotlivé listy a důkladně je opereme. Rajčata nakrájíme na měsíčky, salátovou okurku na větší kostičky, papriky a listy salátu na větší nudličky. Zeleninu lehce smícháme a vmícháme do ní olivy. Z octa, oleje, soli, pepře a trochu vody připravíme zálivku. Mozzarellu nakrájíme na kostičky. Zálivkou přelijeme salát, promícháme a posypeme kostičkami Mozzarelly.

Do housky vložíme maso a podle chuti přidáme kečup, hořčici, jemně sekanou cibuli nebo okurku. Jako přílohu podáváme čerstvý jarní salát.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hamburger pečený na grilu s jarním salátem

Zpět na recept