Hamburger pečený na grilu s jarním salátem

Recept na grilované hambáče s lehkým zeleninovým salátem.


2.91297x
30 min

Ingredience

na potření

olej

podle chuti

sůl
hořčice
kečup
sterilovaná okurka
mletý černý pepř

těsto

2 ksvejce
2 kscibule
1 kgmleté hovězí maso

salát

2 kspaprika
6 ksrajče
100 gmozzarella
1-2 ksledový salát
1 kssalátová okurka
150 gčerné olivy

zálivka

voda
ocet balzamico
olivový olej

podle potřeby

hamburgerová houska

Postup přípravy

Cibuli nasekáme co nejvíce najemno. Vmícháme ji s vejci do mletého masa. Směs osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Tvarujeme ploché bochánky. Ty pomastíme olejem a pečeme na grilu nebo grilovací pánvi.

Na pánvi nebo grilu také opečeme housky. Ty podélně rozpůlíme a grilujeme je na rozkrojené straně.

Připravíme si salát. Rajčata, papriky a okurku očistíme. Salát rozebereme na jednotlivé listy a důkladně je opereme. Rajčata nakrájíme na měsíčky, salátovou okurku na větší kostičky, papriky a listy salátu na větší nudličky. Zeleninu lehce smícháme a vmícháme do ní olivy. Z octa, oleje, soli, pepře a trochu vody připravíme zálivku. Mozzarellu nakrájíme na kostičky. Zálivkou přelijeme salát, promícháme a posypeme kostičkami Mozzarelly.

Do housky vložíme maso a podle chuti přidáme kečup, hořčici, jemně sekanou cibuli nebo okurku. Jako přílohu podáváme čerstvý jarní salát.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hamburger pečený na grilu s jarním salátem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.