Halušky se zelím a vinnou klobásou

Recept na výborný pokrm pro milovníky vinné klobásy. Dostala jsem ho od kolegyně z práce a trochu upravila.


3.316x
30 min

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Vinnou klobásu nakrájíme ostrým nožem na špalíčky velké tak na 2 prsty.

Cibuli dáme zesklovatět na oleji, přidáme zelí a dáme vařit. Pokud nemáme domácí halušky, použijeme mražené hotové halušky, které připravíme v mikrovlnné troubě podle návodu na obalu.

Ve větší pánvi (nejlépe wok) na oleji osmahneme slaninu, přidáme nakrájenou vinnou klobásu a smažíme dozlatova. Zároveň dokončíme zelí, dochutíme ho solí, pepřem, kmínem, zaprášíme hladkou moukou a necháme provařit. Na osmažené klobásy přidáme halušky, promícháme a necháme krátce osmahnout. Přidáme hotové zelí a promícháme.

Halušky se zelím a vinnou klobásou na talíři přizdobíme snítkou petrželky a podáváme jakou chutný hlavní chod.
user-icon

autor Conny


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Halušky se zelím a vinnou klobásou

Zpět na recept