Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Vinnou klobásu nakrájíme ostrým nožem na špalíčky velké tak na 2 prsty.
Cibuli dáme zesklovatět na oleji, přidáme zelí a dáme vařit. Pokud nemáme domácí halušky, použijeme mražené hotové halušky, které připravíme v mikrovlnné troubě podle návodu na obalu.
Ve větší pánvi (nejlépe wok) na oleji osmahneme slaninu, přidáme nakrájenou vinnou klobásu a smažíme dozlatova. Zároveň dokončíme zelí, dochutíme ho solí, pepřem, kmínem, zaprášíme hladkou moukou a necháme provařit. Na osmažené klobásy přidáme halušky, promícháme a necháme krátce osmahnout. Přidáme hotové zelí a promícháme.
Halušky se zelím a vinnou klobásou na talíři přizdobíme snítkou petrželky a podáváme jakou chutný hlavní chod.